Naš grad. Naš sajt. Banja Luka Online!
Pojam za pretragu:
Od:

Gosti: 145
Članovi: 2
Svjetska ekonomska kriza uticaće na stanje u BiH?
Da, sumnjam da će nam biti lako
Ne, BiH spremna dočekuje svjetsku krizu
Ne znam
Koja kriza, meni cvjetaju tulipani




Korisničko ime:
Lozinka:
Prijavite se na našu e-mail listu

     
Dešavanja
Dešavanja
Zanimljivosti
Zanimljivosti
Sex i ljubav
Sex i ljubav
Moda i stil života
Moda i stil života
Ljepota i zdravlje
Ljepota i zdravlje
Tehnika i računari
Tehnika i računari
Ne nasjedajte na jeftine digitalce
16.10.2006.
Banja Luka: Ne nasjedajte na jeftine digitalce
U našoj vječnoj potrazi za povoljnom računalnom te audio i video opremom nabasali smo na nekoliko stranica sa sumnjivo niskim cijenama. Nakon malo ozbiljnijeg istraživanja otkrili smo ono što smo sumnjali od početka - riječ je o najobičnijoj prijevari.

Završite li kojim slučajem na stranici eastelectronics.co.uk, možda ćete pomisliti da ste naišli na odličnu priliku. Tu se nudi sijaset računalne i ine opreme (mi smo tu stigli tražeći digitalni fotoaparat) po cijenama znatno nižim od normalnih, navodno zbog toga što ih ta tvrtka naručuje iz Kine i drugih dalekoistočnih zemalja. Cijene su, dakle, znatno niže od očekivanih, no ne i toliko niske da bi odmah pobudile sumnju.

Sama stranica izgleda prilično uvjerljivo - tu je standardan cjenik usluga, mogućnost online kupovine, pomoć, pa čak i web kamera koja prikazuje ured tvrtke. No pogledajte stranicu anvidirect.co.uk. Sve je potpuno isto kao i na prvoj stranici (uključujući i webcam sliku), ali radi se o posve drugoj tvrtki. Naravno, riječ je o istim prevarantima koji imaju mrežu stranica na kojima jednostavno - pljačkaju ljude.

Kako to rade? Jednostavno: vi im pošaljete novce Western Unionom (poštanska uputnica za inozemstvo) i oni ih ne vrate, bezobraznici jedni. Mi nismo bili toliko naivni da nasjednemo, ali s obzirom na to da je cijela prijevara prilično dobro osmišljena, sigurni smo da mnogi korisnici upravo sada uzaludno čekaju da im stigne 'jeftini' fotić ili prijenosnik.

Na stranici postoji i mogućnost kupovine karticom, no pokušate li tako platiti, vidjet ćete obavijest da taj način plaćanja (kakve li slučajnosti) baš sada ne radi.

Detaljnijim proučavanjem cijele priče saznali smo da je apsolutno sve vezano uz ove tvrtke lažno - adresa, ime, telefonski brojevi... Jedino što je istinito jest činjenica da će vas ovi momci operušati za prave novce.

Evo popisa stranica koje rade u istoj prevarantskoj shemi. Ponavljamo još jednom: NE kupujte ništa na ovim stranicama.


http://www.cxmusic.co.uk

http://www.eastelectronics.co.uk

http://www.anvidirect.co.uk

Izvor: Tportal
Povezane vijesti:

Komentarišite ovaj članak na forumu
 
Verzija za štampanje



TV Program
Ponedjeljak, 16.10.2006.
»
Petak, 13.10.2006.
»
»
Četvrtak, 12.10.2006.
»
»
»
Utorak, 10.10.2006.
»
Ponedjeljak, 09.10.2006.
»
»
Petak, 06.10.2006.
»
»
Četvrtak, 05.10.2006.
»
»
Srijeda, 04.10.2006.
»
»
Utorak, 03.10.2006.
»
Ponedjeljak, 02.10.2006.
»
»
Petak, 29.09.2006.
»
Četvrtak, 28.09.2006.
»
»
»
Srijeda, 27.09.2006.
»
»
Utorak, 26.09.2006.
»
»
Copyright: BanjaLukaOnline.com - Banja Luka - Uslovi korištenja